Fullriggaren

Maximerad miljöprofil i
hjärtat av Västra Hamnen

Med soligt och strategiskt läge i kvarteret Fullriggaren, nära till kommunikationer, havet och den gröna Esplanaden, kan vi erbjuda tre Egenvärmehus med totalt 78 hyreslägenheter. Ett strandnära boende för den mest miljömedvetna. Hela området verkar aktivt för hållbart boende och Fullriggaren erbjuder bland annat cykelverkstad och avfallskvarnar till samtliga hyresgäster.

Kvarteret har ett modernt funktionalistiskt uttryck. Fasaderna är putsade och genom användning av olika kulörer skapas liv i kvarteret. Genomgående entréer skapar ett nära samband mellan kvartersgården och gatulivet. Lägenheterna är ljusa och moderna, de är yteffektiva och merparten av lägenheterna är genomgående. Storleken på lägenheterna varierar mellan 38 och 101 kvm. Den minsta lägenheten är på 1 rum och kök och den största på 4 rum och kök. Majoriteten av lägenheterna är tvåor och treor. Med hiss tar de boende sig lätt ner till garaget i källarplan där det både finns parkeringsplats för bilar och cyklar. Q-park hanterar uthyrningen av bilplatser i garaget.

En gemensam cykelverkstad gör att du lätt kan mecka med din cykel. Egenvärmehus-konceptet innebär att byggnaden har en extremt låg energianvändning förenat med god inomhusmiljö. Bostäderna är radiatorlösa och värms huvudsakligen upp av uppvärmd ventilation, instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning, verksamhet och de boende själva. Med känd och beprövad teknik är det en byggnad med mycket låga energibehov. För de boende är det ett alldeles vanligt hus med hög trivsel och bra lägenheter.

Antal lägenheter

78

Byggår

2011

Garageplatser

61

Balkong/Uteplats

Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats.

Cykelparkering

Tre stora cykelrum samt utomhusplatser under tak. Renoveringsbänk och tryckluftsmaskin finns.

Förråd

Källarförråd finns till alla lägenheter