Skip to main content

Korpen

Fastighet i trevligt läge nära Möllevången och Triangelns köpcentra i Malmö. Mycket goda kommunikationsmöjligheter via station Triangeln som ligger ett stenkast bort.

Fastigheten Korpen 37 är en mycket vacker fastighet byggd 1930 som ligger i korsningen Friisgatan och Norra Skolgatan. Arkitekt var August Lindvall och första ägaren till huset var CH Richters Fabriker, det vill säga direktör Carl Herman Richter. På husets hörna finns graverat ”Hermanshus 1930”. Huset består av en-, två- och trerumslägenheter i varierande storlekar.

Lägenheterna har ett fint ljus, högt i tak och tidstypiska stuckaturer. I gatuplanet finns butiker. Fastigheten har ett fint och trevligt läge med omedelbar närhet till citytunnelns station Triangeln, Triangelns köpcentra och Möllevångens stora utbud spännande affärer, en livlig torghandel och ett rikt utbud av restauranger. Här finns dessutom flera skolor och förskolor. Folkets Park ligger två kvarter från Fastigheten och är världens äldsta folkpark som ständigt har aktiviteter för både barn och vuxna. Från att ha varit en oansenlig tvärgata till Södra Förstadsgatan har Friisgatan på senare år utvecklats till en mycket attraktiv plats. På gatan samsas numera kaféer, restauranger och butiker. En adress som andas folkliv.

Från Station Triangeln, bara ett stenkast bort, finns goda kommunikationer med både regional och lokal buss- och tågtrafik till bland annat Lund, Hyllie och Köpenhamn.

Antal lägenheter

39

Byggår

1930

Garageplatser

0

Balkong/Uteplats

Samtliga lägenheter har tillgång till den lummiga innergården vilka flertalet balkonger vätter emot.

Cykelparkering

Cykelparkering finns på innergården

Förråd

Förråd finns till alla lägenheter

Close Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Granit Bostad
Linnégatan 18
114 47 Stockholm