Sala backe

171 lägenheter i lummiga kvarter i en sprudlande stadsdel.

Öster om Uppsala centrum ligger Östra Sala backe som länkar samman Sala backe och Årsta med vacker och tillgänglig kvartersbebyggelse. Här läggs fokus på promenad- och cykelstråk samt på utformning av gator och gränder. Bebyggelsen i Östra Sala backe ska bidra till en ökad mångfald och till en levande och trygg stadsdel. Kvarteren, torgen och parkerna ger området en tydlig innerstadsprägel.

I Östra Sala backe har man som boende förskola, butiker och annan service runt hörnet, och området blir än mer tillgängligt i samband med samarbetet med Sunfleets bilpoolstjänster samt cykelservicerum som gör det enklare att ta hand om och anväda sin cykel.

Sala Backe består av två kvarter, Daggvidet och Bäckrosen. Daggvidet är det nordligare av de två kvarteren. Här finns 103 lägenheter. Kvarteret är kringbyggt med en stor, tyst och lummig gård i mitten. På gården finns odlingslådor för hyresgästernas gemensamma odling. I det sydligare kvarteret, Bäckrosen, finns 68 lägenheter. Även Bäckrosen är ett kringbyggt kvarter med stora, lummiga grönytor i mitten där de boende har tillgång till odlingslådor.

Antal lägenheter

171

Byggår

2018

Garageplatser

135

Balkong/Uteplats

Vissa lägenheter har egen balkong och de flesta andra har loftgång.

Cykelparkering

Det finns cykelrum med servicebänk.

Förråd

Förråd finns till alla lägenheter